Silikonbaserade glidmedel!


Det silikonbaserade glidmedlet är tillverkat av ämnen som är hydrofoba. Med det menas det att produkten avstöter vatten på samma sätt som oljor. Man behöver självklart inte bli orolig för att man ska få ämnen i sig som kroppen inte kan ta vara på. Silikonet är byggt för att kroppen inte ska kunna bryta ned ämnet, och används även inom den medicinska vården av just det skälet. Silikonet lämnar alltså kroppen på ett naturligt sätt utan att man behöver oroa sig. Att använda silikonbaserade glidmedel med latex-kondomer är inga problem. Däremot så går det inte att använda oljebaserade glidmedel tillsammans med kondomerna utan att skada kondomen, så kolla noggrant vad det är för typ av kondom samt glidmedel du tänker använda.

Silikonbaserade glidmedel kostar i regel ungefär dubbelt så mycket som ett vattenbaserat, men är betydligt drygare. Man behöver alltså mindre mängd än vad kan komma att behövas från ett vattenbaserat glidmedel. Till skillnad från vattenbaserade glidmedel där effekten avtar på grund utav att glidmedlet dunstar eller torkar ut, så behåller det silikonbaserade glidmedel sitt glid genom hela akten. Silikonbaserade glidmedel rekommenderas i samband med analsex, men även för dig som lider av svårigheter förekommande vid samlag som t ex vestibulit eller vaginism. Eftersom det silikonbaserade glidmedlet inte avtar i glid, så är det lättare att slappna av.

Använd absolut inte ett silikonbaserat glidmedel tillsammans med sexleksaker eller kondomer gjorda i silikon, då du riskerar att förstöra produkten. Silikonet i glidmedlet löser helt enkelt upp silikonet i sexleksaken och den riskerar att bli klibbig eller värre. Man kan alltså se det som ett lösningsmedel för sexleksaker gjorda av silikon. Det kan hävdas att silikonbaserade glidmedel inte alls förstör silikontillverkade sexleksaker, men dessa sexleksaker är billigare och innehåller då en mycket mindre mängd silikon. Eftersom att silikonbaserade glidmedel endast förstör silikon, så behöver man inte vara orolig för att använda silikonbaserade glidmedel till andra sexleksaker.